075 615 03 14 info@wessels-bv.nl

VENTILATIE MET WARMTE TERUG WINNING

 

Het verwarmen van ventilatielucht die van buiten afkomstig is, kost veel energie. Door de hoeveelheid toegevoerde ventilatielucht af te stemmen op de ventilatiebehoefte, kan veel energie worden bespaard.

Met warmteterugwinning kan de warmte uit afvoerlucht worden gebruikt als voorverwarming van de ventilatielucht. De afvoerlucht zelf wordt echter naar buiten afgevoerd, alleen de warmte uit die lucht wordt teruggewonnen. Hiermee kunnen rendementen tot 95% worden gerealiseerd. Ook geproduceerde warmte van ventilatoren kan via warmteterugwinning nuttig worden gebruikt.

Bij gebalanceerde ventilatie (mechanische luchttoevoer en mechanische luchtafvoer) worden de toevoer en afvoer van ventilatielucht op mechanische wijze met elkaar in evenwicht gebracht, waardoor gegarandeerd wordt dat een ´luchtdicht´ gebouw voldoende geventileerd wordt. Als gebalanceerde ventilatie aanwezig is, dan kan de warmte in de afvoerlucht worden benut, door middel van een warmteterugwinunit. Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinunit is toepasbaar met elke vorm van koeling en verwarming van de ruimte. Deze voorziening beperkt ook de belasting van het airconditoningsysteem en bespaart dus energie.

Deze systemen communiceren met airconditioning systemen. Er wordt automatisch omgeschakeld op ventilatie, zodat de energiebesparing wordt gemaximaliseerd.

Vraag hier direct offerte aan!

Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een offerte op maat. Of heb je een vraag ? Wij  bellen of mailen je graag meer informatie.

6 + 4 =

en wij doen ook

 

   Centrale verwarming

   Service & onderhoud

   Onderhoudscontract

   Vloerverwarming

   Radiatoren

   Waterontharding

   Spoelen cV

   Gas en Waterleiding

  Riolering

   Camera inspectie

   Hemelwaterafvoer

   Ventilatie

   Sanitair

Contact 

Wessels Installatietechniek
Rosbayerweg 3
1521 RW Wormerveer

075 615 03 14
info@wessels-bv.nl

     

   

Copyright © 2020 - Wessels B.V.

storingdienst