075 615 03 14 info@wessels-bv.nl

Waterontharding

 

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een kleine installatie in uw huis die uw water zachter maakt. Zo ontstaat er aanzienlijk minder kalkaanslag op uw sanitair, kranen en wanden. Daarnaast zorgt een waterontharder voor het behoud van uw huisapparatuur, zoals de wasmachine, vaatwasser en koffiezetapparaat. Zo kunt u op elke manier profiteren van schoon en vrijwel kalkvrij leidingwater. Het zorgt er dus voor dat uw apparaten langer mee gaan, dat u geld bespaart en dat u een gezonde huid houdt.

 

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder maakt uw water zachter. Het proces begint met het harde water wat door een harskern wordt geleid, wat bestaat uit een heleboel kleine bolletjes. Deze harsbolletjes zijn geladen met natriumionen. Dat natrium, zout dus, wordt in de ontharder gedaan in de vorm van korrels of pastilles. De harsbolletjes binden zich aan de kalk en staan het natrium af. Zo ontstaat zacht water. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn stopt de werking en moet het filter worden gespoeld. Dit spoelen, ook wel regenereren, doet de waterontharder tijd- of volume gestuurd en gaat automatisch. De met calciumionen verzadigde bolletjes worden weer omgezet tot harsbolletjes verzadigd met natriumionen en na de regeneratie is de harskern weer schoon. Dit proces is zo goed als onuitputtelijk.

Vraag hier direct offerte aan!

Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een offerte op maat. Of heb je een vraag ? Wij  bellen of mailen je graag meer informatie.

10 + 2 =

en wij doen ook

 

   Centrale verwarming

   Service & onderhoud

   Onderhoudscontract

   Vloerverwarming

   Radiatoren

   Waterontharding

   Spoelen cV

   Gas en Waterleiding

  Riolering

   Camera inspectie

   Hemelwaterafvoer

   Ventilatie

   Sanitair

Contact 

Wessels Installatietechniek
Rosbayerweg 3
1521 RW Wormerveer

075 615 03 14
info@wessels-bv.nl

     

   

Copyright © 2020 - Wessels B.V.

storingdienst