075 615 03 14 info@wessels-bv.nl

Koudwaterinstallatie

Koudwaterinstallaties worden tegenwoordig voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de ondersteuning van airco installaties of aan het koelen van machines en motoren. Wessels Installatietechniek kan koudwaterinstallaties voor zeer uiteenlopende toepassingen verzorgen. Ook het renoveren of vernieuwen van bestaande installaties behoort tot de mogelijkheden.

Een koudwaterinstallatie is in alle gevallen maatwerk. Het is dus belangrijk om inzicht te krijgen in de situatie en de toepassing. Daarom komen wij graag bij u langs om inzicht te krijgen in uw wensen en behoeften en om de situatie ter plaatse te bekijken. Zo kunnen we bekijken wat de mogelijkheden zijn, hoe en welke installaties geschikt zijn en wat de bijbehorende kosten zijn.

Bij de aanleg en/of vervanging van een koudwaterinstallatie geldt dat deze op de juiste wijze ontworpen en aangelegd moet zijn. Hiermee wordt het ontstaan van bijvoorbeeld legionella in uw installatie uitgesloten. Laat ook de aanleg van uw waterinstallatie daarom over aan Wessels Installatietechniek.

 

Koudwaterinstallatie in combinatie met airco

Een koudwaterinstallatie wordt vaak in combinatie met een airco gebruikt. De externe koelunit wordt dan vaak op het dak van een pand geplaatst. Het koude water uit de koelwaterinstallatie wordt vervolgens getransporteerd naar de airconditioning die zich binnen in het pand bevindt.

Koudwaterinstallaties werken dus perfect in combinatie met een airco installatie en zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het koelen van bijvoorbeeld serverruimtes in kantoren of bedrijfspanden.

 

Koelinstallatie voor machines

Een andere toepassing waar een koudwaterinstallatie zeer geschikt voor is, is voor het koelen van machines. De koudwaterinstallatie functioneert in dit geval als koelinstallatie voor de gehele machine of een onderdeel hiervan.

Koelinstallaties voor machines zijn te alle tijden maatwerk. Neem contact met ons op om een afspraak te maken zodat wij de situatie, wensen en behoefte kunnen inventariseren.

 

Onderhoud van uw koudwaterinstallaties

Vaak maken koudwaterinstallaties deel uit van een essentieel onderdeel van een bedrijfsproces. Het onderhouden van de koudwaterinstallatie is dan ook zeer van belang. De koudwaterinstallatie moet dag en nacht betrouwbaar zijn en goed functioneren, zodat u niet geconfronteerd wordt met uitval van installaties en machines.

Om zeker te zijn van de continuïteit van uw koudwaterinstallaties hebben wij voor elke installatie een passend onderhoudscontract, waarin zowel standaard onderhoudsbeurten als noodzakelijke reparaties zijn opgenomen. Het afsluiten van zo’n onderhoudscontract draagt in grote mate bij aan het behoud van uw installatie.

Vraag hier direct offerte aan!

Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een offerte op maat. Of heb je een vraag ? Wij  bellen of mailen je graag meer informatie.

8 + 11 =

en wij doen ook

 

   Centrale verwarming

   Service & onderhoud

   Onderhoudscontract

   Vloerverwarming

   Radiatoren

   Waterontharding

   Spoelen cV

   Gas en Waterleiding

  Riolering

   Camera inspectie

   Hemelwaterafvoer

   Ventilatie

   Sanitair

Contact 

Wessels Installatietechniek
Rosbayerweg 3
1521 RW Wormerveer

075 615 03 14
info@wessels-bv.nl

     

   

Copyright © 2020 - Wessels B.V.

storingdienst